Passerkort

Information om passerkortssystemet på skolan.

För en tryggare miljö på skolan

Vid inpassering dagtid krävs passerkort med rätt access och på kvällar och helger krävs även att du använder din personliga pinkod. Vid utpassering, var god använd utpasseringsknappen markerad med nyckelsymbol vid sidan om dörren. Obs! Vid användning av låsvred alternativt nödöppning går larmet. Dörr försedd med kortläsare larmar om den hålls öppen mer än 30 sekunder, se därför alltid till att dörren stängs efter passage och undvik att ha längre sammanträden i dörrmiljöer.

Våra kort är vita med en magnetremsa och alla kort innehåller ett chip. Undvik därför att perforera ditt passerkort då det kan skada chipet. I Servicecenter finns korthållare att hämta ut för enklare förvaring. 

Släpp inte in någon i lokalerna utan giltigt passerkort och låna aldrig ut ditt passerkort till någon annan!

Passerkort med logga och foto

Som anställd på KTH har du möjlighet att hämta ut ett passerkort med KTH:s logga och ditt foto på. Dessa kort kan hämtas ut på kortexpeditionen på KTH campus. För öppettider och vägbeskrivning, . 

OBS: Om du har ett passerkort med foto är det extra viktigt att du tar väl hand om det, då det vid borttappet eller stulet kort är större risk för otillåten användning. Kort med foto kan endast fås på kortexpeditionen på campus, inte på KTH Kista. 

Behöver du hjälp med ditt passerkort?

I Servicecenter kan vi hjälpa dig med att bland annat ändra din pinkod eller utfärda nytt kort om du tappat ditt. Ta alltid med legitimation för ärenden gällande passerkort. 

Besök Servicecenter på våning 3 (hiss A) eller mejla oss på service@ict.kth.se

Inkludera gärna kortnummer och personnummer när du mejlar oss. 

För accesser och gästkort

Om du behöver utökad access eller om du har en gäst som ska komma och behöver kort, använd gärna följande formulär:

Alla accesser måste godkännas av avdelnings- eller labbchef innan Servicecenter kan lägga på dem. 

Välkommen in! 

Till sidans topp