Välkommen Leila, ny postdoc!

Publicerad 2017-04-24

Leila har jobbat som postdoc på SCS sedan 17 april.

Vem är Leila Bahri?

En vandrare genom detta mirakel som är livet. En person som tror på mänskligheten, trots allt som händer runt omkring oss. Jag älskar att resa och att upptäcka nya saker med lokalbefolkningen. Jag älskar naturen och att göra vandringar i skogen. Och så kommer jag ifrån Marocko!

Vad jobbar du att jobba med på KTH?

Jag kommer att arbeta som postdoc, närmare bestämt med frågor som hänger ihop med sekretess-/integritetsfrågor inom sociala webben. Min forskning har som mål att hitta nya teknologier för att ge folk fattningsbar kontroll över deras egen data och deras digitala liv.

Var har du jobbat tidigare?

Jag tog min kandidatexamen på ett universitet i Marocko och fick sedan stipendium för att forska ett år i Japan. Efter det återvände jag till Marocko och tog min master på Al Akhawayn University. Jag jobbade sedan på samma universitet som IT-ingenjör i tre år, varefter jag flyttade till Italien för doktorandstudier på University of Insubria (finansierat av Marie-Curie ITN projektet iSocial). Jag jobbade också en kort tid i Turkiet som research assistent.

Vilken talang skulle du vilja behärska?

Snickring eller träbearbetning, kunna sju språk flytande (förut var det bara sex språk, men nu har jag adderat svenska) och att dansa salsa som ett proffs!

Vilka små saker sätter guldkant på din dag?

Att få ett leende från någon person som passerar på gatan, fin mörk choklad och att känna doften av nygjort kaffe!

Vad kan du hålla ett föredrag om i 40 minuter, utan någon förberedelse?

Då skulle jag prata om matlagning, eller så skulle jag kunna berätta om mitt lands historia och saker man kan göra där som turist.