Välkommen Gaël Dubus, ny postdoc!

Publicerad 2017-04-27

Gaël har jobbat som postdoc på COS sedan 19 april.

Vem är Gaël Dubus?

Jag är en fransman som kom till Stockholm som student och har inte kunnat lämna staden sen dess. Är nyfiken på folk från andra kulturer! Jag har varierade intressen såsom att resa, gillar historia, att uppleva naturen (helst i en kajak), bräd- och tvspel, språk, matlagning samt konst och då speciellt musik; spelar trumpet (bland annat jazz och klassiskt).

Vad kommer du att jobba med på KTH?

Jag kommer att arbeta som postdoc på Mobile Services Laboratory på Avdelningen för Kommunikationssystem och min forskning kommer att handla om QoE (Quality of Experience) inom mobila tjänster för nästa generations media/applikationer.

Var har du jobbat tidigare?

Efter mitt masterexamensarbete på French Atomic Energy Commission och ett år på det norska forskningsinstitutet SINTEF, där jag mestadels jobbade med tillämpad matematik, så bytte jag spår och kom tillbaka till KTH för att doktorera inom interaktion i ljudrörelse. Jag jobbade också en tid som postdoc på IRCAM i Paris, en hybridorganisation som kombinerar forskning och skapande centrerat kring datormusik.

Vilken film kan du titta på flera gånger utan att tröttna?

Gamla VHS-inspelningar som jag brukade titta på tillsammans med mina syskon (vi gör fortfarande det ibland när vi ses), såsom Tillbaka till framtiden-trilogin eller Hitchcook-filmer. Jag tröttnar aldrig på en film när jag känner att regissören har haft innovativa idéer, förutsatt att manuset är bra såklart!

Vilken typ av mat har du aldrig ätit men skulle vilja prova?

Som en konsekvens av min nationalitet så har jag redan ätit sniglar och grodlår och jag gillade det, men jag är inte sugen på att prova mer extrema saker såsom surströmming. Jag skulle nog säga suovas, en samisk rätt gjord på torkat renkött!

Nämn något som du tror att du är mycket bättre på än vad du egentligen är?

Pingis. Jag är en bra självlärd spelare, men skulle inte hålla länge i en seriös turnering!