Välkommen Daniel Lundén, ny doktorand på SCS!

Publicerad 2017-08-15

Daniel har jobbat på SCS sedan 1 juli.

Vem är Daniel Lundén?
Jag är uppvuxen i Järfälla och bor fortfarande kvar där med min flickvän. Jag har precis tagit civilingenjörsexamen i datateknik från KTH och ser mycket fram emot att få fortsätta på KTH som doktorand. Som doktorand kommer jag att utveckla ett nytt probabilistiskt programmeringsspråk för applikationer i statistik och maskininlärning. På fritiden gillar jag bland annat att spela innebandy och att träna.

Varför har du valt att bli doktorand på KTH?
Jag är väldigt intresserad av matematik och de mer teoretiska delarna av datalogi. För mig så kändes det därför naturligt att fortsätta som doktorand efter min civilingenjörsexamen. Att jag sökte mig till KTH var också självklart då det är det mest framstående tekniska universitetet i Sverige.

Vad har du gjort innan du kom till KTH?
Jag har främst fokuserat på mina KTH-studier, men också jobbat på somrarna. Förra sommaren jobbade jag på SICS med en fallstudie i kompilatorverktyget Unison.

Vilken artist eller vilket band rekommenderar du alltid om någon frågar dig om något att lyssna på?
John Mayer har länge varit min favorit, men jag gillar också Ed Sheeran.

Vilket utomhusaktivitet har du aldrig provat, men skulle vilja prova?
Jag skulle gärna prova på att segla någon gång.

Har du någon hemlig talang?
Jag har tidigare spelat saxofon i många år, och jag spelar också gitarr och sjunger.