Välkommen Alireza Farshin, ny doktorand på COS!

Publicerad 2017-08-17

Alireza har jobbat på NS Lab, COS, sedan 17 augusti.

Vem är Alireza Farshin?
Jag föddes i Teheran, Iran och där har jag bott fram tills nu. Jag tycker mycket om konst och jag gillar även att spela piano, titta på film och läsa noveller.

Varför har du valt att bli doktorand på KTH?
Jag blev även antagen på ett annat universitet i USA, men valde KTH för min doktorsexamen därför att tjänsten på NS Lab verkade väldigt intressant och jag ser fram emot att forska under handledning av Dejan Kostic och Gerald Q. Maguire Jr. Stockholm är också en multikulturell stad och det kommer bli en fantastisk erfarenhet att få bo här. 

Vad har du gjort innan du kom till KTH?
Jag tog min master på Amirkabir University of Technology i Teheran och har även forskat där. Min kandidatexamen i elektroteknik tog jag på Sharif University of Technology i Teheran.

Vad är värt att spendera mer på för att få det allra bästa?
Det finns ett citat av Charles Bukowski, en amerikansk poet och författare, som lyder: "Hitta det du älskar och låt det döda dig". Att lägga ner tid på sina intressen och kämpa mot din rädslor kan göra dig till en bättre människa, tror jag. 

Om du kunde göra en regel som alla var tvungen att följa, vilken skulle det vara?
Svår fråga, men jag tror vi skulle få ett fridfullare liv om alla tänkte på följande: "Behandla alla som du själv vill bli behandlad och döm dem inte på förhand". 

Vem inspirerar dig att bli bättre?
Det kanske låter lite konstigt, men jag har aldrig blivit inspirerad av någon specifik person. Jag försöker bara att vara uppmärksam på allt det som händer runtomkring mig och ta till mig det jag hittar för att bli en bättre människa, och det har alltid varit mitt motto.

Till sidans topp